Godt 250 nye forbrugere har fået fjernvarme

22. august 2024

Godt 250 nye forbrugere har fået fjernvarme

Vi har haft travlt med at udrulle fjernvarmen i Hvalsø på det seneste. Tæt på 200 nye forbrugere har fået fjernvarme i løbet af få år – og snart er yderligere 59 på Præstegårdsvej og i Hestehaven kommet på.

Lige om lidt er der åbent for det varme vand hos alle på Præstegårdsvej og i Hestehaven.

Vi har allerede gjort fjernvarmerørene klar, og lige nu mangler vi bare at installere fjernvarmeunits ude hos kunderne. Tilslutningen i området er på 100 procent, og det betyder, at alle 59 beboere i området har fjernvarme til oktober.

Dermed sætter vi snart et foreløbigt punktum for en periode, hvor vi har udrullet fjernvarme til både nyudstykninger og eksisterende gasområder i stor stil.

De store udvidelser ses tydeligt på antallet af forbrugere hos Hashøj Kraftvarmeværk – hvor vi i 2021 havde knap 1.200 forbrugere, kommer vi lige om lidt op på knap 1.450 forbrugere. Det svarer til en stigning på lige omkring 20 procent.

- Man må sige, at det er gået stærkt med at få udrullet fjernvarme her i de sidste par år – især for så lille et værk som os. Vi er taknemmelige for den opbakning, vi har oplevet til fjernvarmen, siger vores driftsleder Michael Linder om de seneste års arbejde.

Mange nye områder er kommet til

Udover Præstegårdsvej og Hestehaven er det primært nyudstykninger til byen, som har fået fjernvarme i de seneste år – hele fem af slagsen, for at være helt nøjagtig.

Derudover har flere erhvervslokaler og fælleshuse også takket ja til fjernvarmen, mens større institutioner som Autismehjemmet på Åsen og det nye børnehus i Hvalsø også har fået fjernvarme.

- Det er positivt, at så mange nyudstykkede områder vælger fjernvarme til, og samtidig er vi glade for, at vi har kunnet hjælpe 59 boligejere af med gassen og over på fjernvarmen, lyder det fra Michael Linder.

Vi udvider produktionen med en elkedel

For at vi også kan sikre fjernvarme til vores forbrugere – både nye og gamle – i fremtiden, er vi lige nu i gang med at udvide vores produktion med en elkedel og akkumuleringstank. Dermed kan vi i fremtiden også udfase en del af naturgassen.

Det projekt kan du læse mere om lige her.

Her har vi udrullet fjernvarme siden 2022

  • 59 boliger på Præstegårdsvej og i Hestehaven (Fra oktober 2024)
  • 42 boliger og 4 fælleshuse i Fridlev
  • 43 boliger i Merianhaven
  • 35 boliger og 3 erhvervslokaler ved Søtorvet
  • 19 rækkehuse på Trebiens Allé
  • 7 boliger på Vestergade 5
  • Autismehjemmet på Åsen
  • Børnehuset på Jerndals Møllevej
//